Hirdetés

Ez derült ki a GeForce RTX 3080 Ti-ről



|

Egy YouTube-csatorna forrásainak hála több érdekes specifikációra is fény derült a GeForce RTX 3080 Ti-vel kapcsolatban.

Hirdetés

A Moore's Law is Dead nevű YouTube-csatorna a PC-s hardverekre koncentrál, nemrég pedig érdekes információkhoz jutott a várhatóan legerősebb Ampere-alapú videokártyával, a GeForce RTX 3080 Ti csúcsmodellel kapcsolatban; már a Founders Edition is nagy változások elé néz. A referenciamodell három ventilátoros hűtést kap, és csendesebb lesz, mint a korábbi megoldások. Az energiát egy pár 8-tűs PCIe csatlakozón kapja majd a kártya, és lesz rajta három DisplayPort, egy HDMI és egy VirtualLink USB-C port. Az Ampere kártyák már a PCIe Gen 4.0 x16 felületet használják. 

Hirdetés

Az NVIDIA állítólag három csúcskártyát hoz, a legerősebb a GA102-alapú lesz, majd a GA104 jön, utána a GA103 (ennek nem volt elődje). A GA102 5376 CUDA magot kap majd, 7 nm-es lesz, az órajele jóval 2,2 GHz fölött lesz, a kisebb chipeknek 2,5 GHz fölött. Maga az RTX 3080 Ti pedig 18 Gbps-os GDDR6 memóriát kaphat, 863 GB per másodperces memória-sávszélességgel. A prototípus 40 százalékos teljesítményfölényt hoz 4K-ban az RTX 2080 Ti-hez képest, az optimalizált játékokban ez már 50 százalék, de akár 70 is lehet. 

Az NVIDIA a drágább chipeket 7 nm-es EUV technológiával készítteti a TSMC-nél, az olcsóbbakat DUV-alapú 7 nm-es technológiával. A kártyák valamikor szeptemberben debütálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.