Hirdetés

Ez jön Skype helyett? Itt a Microsoft Teams magánhasználatra szánt változata



|

A népszerű Microsoft Teams platform a vállalati szféra meghódítása után a konzumer ügyfelek felé is tett egy fontos lépést.

Hirdetés

Az eredetileg céges csoportmunkára szánt Microsoft Teamsről már tavaly óta lehetett tudni, hogy előbb-utóbb befut a szolgáltatás családi- és magánhasználatú kiadása is. A bővítésre végül nemrég került sor, a redmondiak ugyanis közel egyévnyi tesztidőszak után hivatalosan is elérhetővé tették a "privát" változatot.

Az új verzió lényegében megegyezik a vállalatoknak szóló eredetivel, tehát itt is visszaköszönnek az olyan funkciók, mint a chat, a videóhívások, valamint a naptár-, helyszín-, és fájlmegosztás. A Microsoft kifejezetten családoknak és baráti társaságoknak ajánlja a szolgáltatást a mindennapi kommunikációhoz és a közös programok szervezéséhez.

Hirdetés

Jó hír, hogy a magánhasználatú Teams repertoárjából a tavaly nyáron bevezetett Together mód sem hiányzik, amivel különféle virtuális környezetekbe helyezhetjük a beszélgetéseket, ezzel is mókásabbá téve az online kapcsolattartást.

Említésre méltó még, hogy a privát ügyfelek is élvezhetik az ingyenes 24 órás videóhívásolat maximum 300 főig. Ezt a funkciót a koronavírus-járvány legyőzéséig tervezi megtartani a Microsoft, utána legfeljebb 1 órás hívásokkal és 100 résztvevővel számolhatunk.

A magánhasználatú Microsoft Teams egyaránt elérhető a mobilos és asztali alkalmazásból is. A bővítéssel a redmondiak az egyre népszerűbb Zoom vitorlájából igyekeznek kifogni a szelet, miután a saját konzumer platformjuk, a Skype az évek során sokat vesztett relevanciájából.

A Microsoft mindazonáltal korábban már cáfolta a találgatást, mely szerint hosszabb távon a Teams-szel szeretnék helyettesíteni a 2011-ben felvásárolt szolgáltatást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.