Hirdetés

Ezért csökkennek a PC-s eladások



|

Az IDC és a Gartner elemzői szerint a processzorhiány és a kereskedelmi háború miatt csökkennek a PC-s eladások.

Hirdetés

Az IDC és a Gartner piacelemző cégek egyaránt arra jutottak, hogy 2018 utolsó negyedévében kevesebb PC-t vásároltunk, mint egy évvel korábban. 2018-ban pedig kevesebb PC talált gazdára, mint 2017-ben. 

Hirdetés

Ezúttal viszont más a magyarázat a miértre. A szakértők arra tippelnek, hogy a keresletcsökkenést az Intel processzorok hiánya és az Amerika, valamint Kína között húzódó kereskedelmi háború okozta. 

A Gartner arra is kitért, hogy az ünnepek immáron nem jelentenek semmit a PC-s világban, ilyenkor ugyanis már nem emelkedik a fogyasztói kereslet a PC-k iránt. Némi jó hír, hogy mivel a Windows 7 2020. januárban végleg nyugdíjba megy, a kis- és középvállalatok hamarosan Windows 10-es PC-kre frissítenek. 

A Gartner és az IDC egyetértenek abban, hogy a Lenovo megelőzte a HP-t eladásokban. A Dell a harmadik az Apple előtt, az Acer pedig az ötödik legnagyobb jelenleg. A Lenovo és a HP együtt a piac közel 50 százalékát birtokolják. 

Bár egyesek azt remélik, hogy az AMD processzoros PC-k felforgatják a piacot, sajnos a CES-en sem igazán volt sok új AMD-alapú PC. Talán a májusi Computex megmutatja, hogy milyen irányba indulnak a gyártók. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.