Hirdetés

Ezért volt mérföldkő a Windows 3.0



|

A Windows 1990-ben találta meg igazán önmagát, utána nem volt megállás. Videóban foglaljuk össze, hogyan játszott fontos szerepet az informatika történetében.

Hirdetés

A legfrissebb statisztikák alapján 76,52 százalékos a Windows részesedése az operációs rendszerek piacán, a második helyezett MacOS mindössze 18,99%-kal követi. 30 évvel ezelőtt azonban még nem volt ilyen népszerű a Microsoft megoldása, de 1990-ben minden megváltozott, amikor piacra került és több millió példányban kelt el a Windows 3.0.

Hirdetés

Amellett, hogy ezzel debütált a Pasziánsz is, számos olyan újítást hozott, ami megkönnyítette a felhasználók életét, és mivel számos PC-re előre telepítették, könnyen ment neki a térhódítás. Az alábbi, 6 és fél perces videóban összefoglaljuk a rendszer születésének körülményeit, utóéletét, és mindent, amit tudni érdemes róla.

További videóink a GameStar Hungary YouTube csatornán találhatók.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.