Hirdetés

Ezt tudja a Core i7-9700K



|

Valaki egy Z370-es alaplappal tesztelte az új processzort, amelynek az eredménye a Geekbench adatbázisába is felkerült.

Hirdetés

A Core i7-9700K az Intel második leggyorsabb kilencedik-generációs, LGA1151-es processzora lesz. A 8-magos, 8-szálas chip 12 MB L3 cache-t kapott, az alapértelmezett órajele 3,60 GHz, ami Turbo Boost mellett 4,90 GHz-es maximumra tud felkúszni. 

Hirdetés

Egy ideje nem titok, hogy ezek az új processzorok igazából bármilyen 300-as szériás lapkakészlettel rendelkező alaplapban használhatóak lesznek, feltéve, hogy érkezik a konkrét modellhez BIOS-frissítés. Az Intel persze azt szeretné, ha lehetőség szerint mindenki a közelgő Z390-es lapkakészletű alaplapokat használná, főleg, ha túl akarja hajtani a 8-magos processzorokat. 

Természetesen azért a Z370-es modellek között is akadnak olyan alaplapok, amelyek megfelelő CPU VRM-et kínálnak mindehhez. Valaki például egy Aorus Z370 Ultra Gaming 2.0 alaplappal tesztelte a Core i7-9700K CPU-t, és ennek az eredménye a Geekbench adatbázisában is látható

Az egymagos teszten 6297 pontot szerzett a CPU, ami értelemszerűen egy hajszállal több, mint amit a Core i7-8700K tud. A többszálas teszten már 30 152 pontja van az új processzornak, ami 12 százalékkal jobb, mint az elődnél, és körülbelül 4-5 százalékkal, mint az AMD Ryzen 7 2700X-nél. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.