Hirdetés

Ezt tudja a Google Titan M biztonsági chip



|

A Google részletesen is elmagyarázta, hogy mire képes a Pixel 3 és a Pixel 3 XL készülékekben lévő biztonsági chip.

Hirdetés

A Google a tavalyi Pixel 2 szériában saját, egyedi Visual Core chippel újított. Ennek már a felújított változata segíti a fotózást a Pixel 3 és a Pixel 3 XL készülékekben, a középpontban mégis egy másik, szintén egyedi fejlesztésű lapka van: a Titan M chip. 

Hirdetés

Az új lapka felel a készülékek biztonságáért, és közvetlenül az operációs rendszer biztonságos bootolási folyamatához van kötve. Ennek hála képes menteni a legutóbbi biztonságos Android verziót, és meggátolna, hogy a hackerek visszaállítsák a firmware-t nem biztonságosra. A Titan M továbbá a bootloader feloldására tett kísérleteket is blokkolja. Korlátozza még a belépési kísérletek számát, illetve manuálisan hitelesíti a képernyő feloldására használt kódot is. 

A Titan M egy teljesen független chip, és védett flash memóriát használ. Mindezeknek hála még nehezebb feltörni. A Google emiatt a biztonságos fizetésekhez is felhasználja a lapkát a StrongBox KeyStore keretrendszer bevetésével. Hamarosan a Google Pay is támogatja majd. 

Az elmúlt hónapok sorozatos adatvédelmi botrányai után nem túl meglepő, hogy a Google sokat vár ettől a chiptől, sőt, a jövőben más eszközeibe is beépítheti. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.