Hirdetés

Ezt tudja a következő csúcslapka, a Snapdragon 845



|

Gyorsabb, erősebb, energiatakarékosabb és még jobb fotózást ígér a Qualcomm új chipje.

Hirdetés

A Qualcomm következő csúcslapkája a Snapdragon 845, amely a nevét tekintve már egy nappal korábban bemutatkozott, most azonban végre részletek is vannak a chipről. Az új SoC 2018-ban érkezik a piacra, és természetesen gyorsabb lesz, mint a jelenlegi Snapdragon 835. 

Hirdetés

Grafikus teljesítményben 30 százalékos fejlődésre számíthatunk, illetve az új chip 30 százalékkal energiatakarékosabb is lesz. Újdonság az Adreno 630-as GPU és a Spectra 280 képfeldolgozó, amely még jobb fotózást és videózást ígér, felturbózott gépi látással és mélységalapú arcfelismerési opcióval. Ez utóbbi lehetővé teszi a mélységérzékelést (és az AR-t, VR-t) speciális hardverek nélkül is, csak dupla kamera a feltétel. 

A Snapdragon 845 8-magos processzort rejt: négy Kryo 385 és négy másik mag ketyeg benne, maximum 2,8 és 1,8 GHz-en. Ilyen téren 10-25 százalékos a fejlődés. 

Újdonság a 4K-s, 60 fps-sel rögzített videofelvétel, a 10 bites színfelvétel, a 30 százalékkal alacsonyabb fogyasztás videózás közben, illetve 720p mellett 480 fps-sel is megoldható a rögzítés. Fejlődött a képstabilizáció, a zajszűrés, az X20 LTE-modem pedig 1,2 Gbps-ot tud maximum. 

Az adatok védelmét (ujjlenyomat, írisz, arc) egy új társprocesszor látja el, a Secure Processing Unit külön dolgozik az operációs rendszertől. A lapka egyszerre több Bluetooth-eszköz használatát is támogatja. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.