Hirdetés

Felbukkant egy 10 nm-es Intel Tiger Lake processzor



|

Egy 2-magos Tiger Lake CPU jelent meg nemrég a SiSoftware adatbázisában.

Hirdetés

Az Intel a legutóbbi befektetői találkozóján betekintést engedett a jövőbe, és elárulta, hogy mire számíthatunk a Tiger Lake platformtól. Most a jelek szerint az első Tiger Lake chip már felbukkant a SiSoftware adatbázisában. 

Hirdetés

Az elérhető adatok alapján a valószínűleg egy alacsony fogyasztású mobilos processzorról van szó, ami 2-magos, és 1,5 GHz-en ketyeg. Boost mellett az órajel 1,8 GHz, az L3 cache mérete 2 MB. Valószínűleg egy belépőszintű megoldásról lehet szó. 

Az Intel a 10 nm-es Tiger Lake processzorait elvileg 2020-ban dobja majd piacra. Ez lesz az utódja az Ice Lake és a Lakefield processzoroknak. A Tiger Lake már az új Willow Cove architektúrát használja majd, ami a Sunny Cove utódja. Integrált Intel Xe grafikára  is lehet számítani, ami a 8K-s monitorokat vagy több 4K-s megjelenítőt is kezel. Az Intel szerint a Tiger Lake fejlesztései a végéhez közelednek, a Windows és a Chrome Os fut a működő lapkákon. 

Az Intel ígéretei szerint a Whiskey Lake-hez képest négyszeres grafikus teljesítménnyel számolhatunk, az Amber Lake-hez képest pedig kétszeres teljesítménnyel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.