Hirdetés

Felbukkant egy Intel Cascade Lake-X HEDT processzor



|

A SiSoftware Sandra adatbázisában bukkant fel egy Intel Cascade Lake-X CPU, ami a HEDT vonalba érkezik.

Hirdetés

A SiSoftware Sandra adatbázisában nemrég felbukkant egy bejegyzés egy olyan processzorhoz, amely a Glacier Falls platformra építkezik. A Gigabyte egy kiszivárgott prezentációjában még decemberben említette ezt a platformot, amely mellé az extrém címkét is odarakta. Elvileg az idei év harmadik negyedévében válnak ezek a chipek elérhetővé. 

Hirdetés

A jelek szerint a közelgő Cascade Lake-X szériában HEDT CPU is lesz, egyet ugyanis már teszteltek a Sandra benchmark segítségével. A rekord neve Intel GlacierFalls HEDT platform (SKL-X/CLX-X), a vége pedig a Skylake-X-et és a Cascade Lake-X-et jelenti. A Glacier Falls platform pedig az X299-es Basin Fallst váltja le a HEDT mezőnyben. 

A mérnöki minta egyébként 10-magos és 20-szálas volt, 4 GHz-es alap és 4,6 GHz-es turbó órajellel. A Cascade Lake-X széria elvileg nem hoz majd hatalmas fejlődést a tavaly kiadott, kilencedik-generációs Skylake-X HEDT chipekhez mérten. 

Az adatok szerint az L2 cache mérete 10 MB, az L3 cache mérete 19,25 MB. Ezzel leginkább a Core i9-9900X-re hasonlít a chip. Az új Cascade Lake-X HEDT processzor(ok) a Computexen mutatkozhatnak be. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.