Hirdetés

Felrázza magát a Gigabyte



|

A csökkenő eladások miatt a Gigabyte úgy döntött, hogy egyesíti az alaplapokkal és a videokártyákkal foglalkozói divízióit.

Hirdetés

Miközben a PC-s piac az elemzők szerint évtizedes mélyponton van, addig sokan kapaszkodtak a gamerpiacba, amelynek hála a játékosoknak szánt hardverelemek eladásai látszólag szárnyalnak. Legalábbis a legtöbben ezt hiszik - a Gigabyte stratégiai változtatásai alapján azonban a helyzet nem mindenkinél túl rózsás. 

Hirdetés

A csökkenő eladások fényében és a versenyképesség fenntartása miatt a Gigabyte komoly belső átszervezésekbe kezd. A gyártó egyesíti az alaplapokkal és a fogyasztói videokártyákkal foglalkozó divízióit, amelyet Eddie Lin, a jelenlegi marketingért és eladásokért felelős gamertermékek üzleti ágazatának alelnöke vezet majd. Ő egyébként az Aorus márka ötletgazdája is. 

Az Aorus eredetileg gamerlaptopokkal és gamerperifériákkal kezdett, később hardverekkel - alaplapok, videokártyák - folytatta, mostanra pedig a legjobb termékeket indítják ezzel a márkanévvel. 

Az átszervezésre azért is van szükség, mert 2016-ban 900 000-rel kevesebb alaplapot tudott eladni a Gigabyte, mint egy évvel korábban. A helyzetet némileg kompenzálja, hogy az átlagos eladási ár emelkedett, ami az árbevételt fentebb tornázta. A GPU-k vételárai is emelkednek, ezzel egyszerre a videokártyák átlagos vételárai is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.