Felvette a kesztyűt az Nvidia: így teljesít a zöldek szörnye az AMD legjobb gyorsítója ellen



|

Az egyik sarokban az AMD négymillió forintos processzora, a másikban az Nvidia új csodája.

Nem panaszkodhat mostanában az Nvidia, hiszen nemcsak a gaming szegmensben tarolnak, hanem a mesterséges intelligenciával foglalkozó megavállalatok is százezerszám rendelik be a kártyáikat. Ennek örömére a vállalat külön divíziót is alapított erre a célra, a K&F részleg azonban továbbra sem ül a babérjain, igyekeznek minden fronton megszorongatni a konkurenciát.

A GPTshop.ai csapata volt az első, amely a GH200-ból teljes konfigot épített. A GH200-ban egy 72-magos Grace CPU és egy H100 Tensor Core GPU teljesít szolgálatot. Ehhez jöhet legfeljebb 480 GB LPDDR5 memória, valamint 96 GB HBM3 vagy 144 GB HBM3e memória. Az Arm Neoverse-V2 magokra épülő proci magonként 1 MB L2 cache-sel és összesen 117 MB L3 cache-sel büszkélkedhet.

Hirdetés

A GPTshop.ai konfigjába egy Quanta S74G alaplap, 480 GB RAM, valamint két Samsung SSD került, 960 + 1920 GB méretben. A Phoronix oldalára fel is kerültek a mérések, rengeteg különböző tesztnek vetették alá a gépet. Az Nvidia konfigja átlagosan valahol az Intel Xeon Platinum 8592+ Emerald Rapid környékén teljesített, de a linken található tesztekből kiderül, hogy számos benchmarkban bizony a zöldek hardvere végzett az élen.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.