Hirdetés

Fontos beállításokat zár kétfaktoros hitelesítés mögé, így lesz még biztonságosabb a Gmail



|

A jövőben a levelek továbbításához és a szűrök beállításához is meg kell erősítenünk a személyazonosságunkat.

Hirdetés

Az elmúlt időszakban is találkozhattunk több olyan biztonságtechnikai botránnyal, amikor a hackerek anélkül jutottak be fiókokba és okoztak hatalmas károkat, hogy egyáltalán ismerték volna a jelszót. Elég csak arra a márciusi esetre gondolni, amikor a LinusTechTips csatornát törték fel, hogy ott egy kriptovalutás átverést reklámozzanak.

A Google biztonsági szakemberei nagyon szeretnék visszaszorítani ezeket az eseteket, ennek legjobb módja pedig az, ha a már bejelentkezett felhasználókat is ellenőrzik néha.

Hirdetés

Augusztus 23-án indult és elvileg 15 napon belül minden felhasználóhoz megérkezik az a frissítés, amelynek köszönhetően a jövőben a szűrők aktiválása, a levelek továbbítása és az IMAP bekapcsolása is kétfaktoros hitelesítésre szólítja fel a felhasználókat, ha pedig ezt elmulasztják, az kritikus jelzést küld majd minden megbízható eszköz számára.

A bankkártyás csalásoknál bevett trükk, hogy az e-mail-értesítéseket különböző szűrőkkel elrejtik, így a vásárló nem is tudja, hogy megtörtént a vásárlás, akik pedig hosszútávon akarnak turkálni az életünkben, rendszerint titokban továbbítják a teljes levelezésünket. Az ilyen esetekben mostantól mindenképp kér majd hitelesítést a rendszer, ezzel talán egy fokkal biztonságosabb lesz a levelezésünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.