Hirdetés

Fontos fájlok tűntek el telefonodról? Ezekkel az appokkal visszaszerezheted őket



|

Bár sokan úgy gondolják, mobilon a legkisebb adatvesztés is végzetes, ezekkel az alkalmazásokkal mégis kapsz egy esélyt, hogy visszaállítsd a véletlenül törölt fájlokat.

Hirdetés

Nem csak PC-n, hanem mobilon is előfordul időről időre, hogy véletlenül olyan fájlt vagy fájlokat is törlünk, amelyekre valójában még szükségünk lett volna. Alapesetben a telefonok többségén elérhető "kuka" funkció - legyen az bárhogyan is elnevezve - jelenti a leggyorsabb segítséget. De mit tehetsz akkor, ha a mobilodon ez a funkció ki van kapcsolva, vagy sosem volt elérhető?

A jó hír az, hogy nincs minden veszve, de hasonlóan ahhoz, ahogy PC-n egy SSD-ről is csak akkor van esélyed a visszaállításra, ha gyorsan kapcsolsz, az okostelefonoknál is igyekezni kell. A flash-alapú adattárolóknál ugyanis a karbantartási rutinok véglegesen törlik az adatokat - a mobiloknál pedig ezek a rutinok automatikusan, felhasználói beavatkozás nélkül futnak le. Megmutatjuk azokat a szoftvereket, amelyekkel érdemes próbát tenned, ha egy véletlenül letörölt fájlt szeretnél visszaállítani.

Fontos tudni, hogy a legalaposabb módszert rendszerint csak akkor lehet kiválasztani, ha a telefonod rootolt - viszont eszedbe ne jusson csak ezért rootolni a mobilt! Pár képért vagy dokumentumért nem éri meg kockáztatni a garanciát, a rendszerfrissítéseket és úgy általában a telefon operációs rendszerének biztonságát. Az alkalmazások többsége viszont sajnos ingyenesen csak korlátozott adatmennyiség visszaállítására használható.

Hirdetés

DiskDigger Photo Recovery

Ezt az alkalmazást fotók és videók visszaállítására tervezték. Nemcsak a belső memória, hanem az SD-kártya területét is át tudja nézni. Többféle üzemmódban használható. Habár a legjobb eredményt rootolt mobilon adja, a bootloader feltörése nélkül is elég alapos munkát végez. Ha a hosszabb vizsgálatot választod, a folyamat akár 30-60 percet is igénybe vehet. A megtalált fájlokat visszaállíthatod Google Drive vagy Dropbox tárhelyre is, ha pedig kevés adatról van szó, akkor az e-mailes küldés is szóba jöhet. Emellett arra is van lehetőség, hogy a fájlokat a belső memóriára mentsd.

Letöltés

UltData for Android

Ezzel a szoftverrel nemcsak fotókat és videókat, hanem akár hangfájlokat és dokumentumokat is visszaállíthatsz, valamint egyes chatprogramoknál a beszélgetési előzményeket is visszaszerezheted például programhiba esetén. Az UltPhone root nélkül is hozzá tud férni az adattároló minden fontos részéhez, így bármilyen telefonnal használhatod. Gyorsan dolgozik, a megtalált fájlokat pedig - a könnyebb áttekinthetőség érdekében - kategóriákba rendezni. A program arra is lehetőséget ad, hogy megnézd a fájlok előnézeti képét visszaállítás előtt.

Letöltés

Data & Photo Recovery

Fotók, videók, hangfájlok és dokumentumok visszaállítására használható a Data & Photo Recovery is; ennél az appnál a dokumentumok kategóriába azonban az átlagosnál több fájltípus tartozik. Hiszen nemcsak valódi dokumentumokat, hanem például ZIP fájlokat és APK fájlokat is visszaállíthatunk vele. A fájlokat a belső memóriába is visszaállíthatjuk annak a veszélye nélkül, hogy ott meglévő adatot írnánk felül. Viszont a mappákat sajnos nem kapjuk vissza, valamennyi fájl ömlesztve kerül a belső tárhelyre.

Letöltés

File Recovery - Photo Recovery

Az egyetlen olyan fájlmentő szoftver ebben a gyűjteményben, amely teljesen ingyenes - igaz, cserébe annyira telerakták reklámokkal a fejlesztők, amennyire csak lehet. Az ingyenesség ellenére vannak érdekes funkciók; az app a visszaállított fájlok között megkeresi például a duplán (vagy még több példányban tárolt) adatokat, a visszaállított képeket pedig optimális esetben nemcsak mappa nézetben, hanem dátum vagy méret alapján rendezve is megnézheted. Sőt, még szűrhetsz is, ha tudod, hogy a keresett fotót mikor készítetted.

Letöltés

Dr.Fone: Photo & Data Recovery

A Dr.Fone neve alighanem sokak számra ismerős, ugyanis nemcsak adatvisszaállító szoftver, hanem más segédprogram is készül ezzel a névvel. A Photo & Data Recovery ráadásul nemcsak az adatok visszaállítására használható, hanem akkor is hasznát veheted a programnak, ha például a mobil és a PC között szeretnél adatokat másolni, telefonkönyvet szinkronizálni, biztonsági mentést készíteni és így tovább. Az app még egy mesterséges intelligencián alapuló képjavító modult is tartalmaz.

Letöltés

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.