Hirdetés

Forradalmi funkcióval jön az Apple Watch Series 9 és a Watch Ultra 2, de nem ezekért fogod lecserélni a páréves órád



|

Nagyobb az előrelépés, mint az előző generációváltásnál, de az Apple Watch Series 9 és az Apple Watch Ultra 2 sem változtatja meg, ahogy az okosórákról gondolkodunk.

Hirdetés

Az Apple Watch egyik legjobb tulajdonsága, hogy bár minden évben jön belőle egy új változat, nagyon lassan avulnak el a korábbiak, és mivel nincsenek eget rengető újítások, a szoftveres támogatás is sokáig kitart. Az Apple Watch Series 8 minimálisan múlta felül a Series 7-et, sem az ütközésérzékelés, sem az ovulációfigyelés nem voltak olyan újdonságai, amik miatt érdemes volt cserélni (vagy nem a 2021-es modellt megvenni inkább), de a Series 9 már izgalmasabb dolgokra képes.

Apple Watch Series 9

A készüléket az új S9 SiP processzor hajtja, ami egyfelől felgyorsítja a működését, másrészt lehetővé teszi, hogy a képernyő megérintése nélkül, az órát viselő kezünk mutató és hüvelykujjának kétszeri összeérintésével vezéreljük az eszközt: így fogadhatunk és zárhatunk hívást, indíthatunk és megállíthatunk zenéket vagy filmeket, lenyomhatunk egy ébresztőt, vagy fotózhatunk. Emellett 18 órás akkumulátor-ébrenlétet is garantál.

Hirdetés

A kijelző fényesebb, 2000 nites lett, erős napsütésben is jól látható, de 1 nitesre is képes visszavenni magát. Az erősebb processzor lehetővé teszi, hogy a Sirinek intézett kéréseket az óra dolgozza fel, és amihez nem kell net, ahhoz nem is próbál meg csatlakozni.

Az UWB-nek köszönhetően az elkallódott iPhone-unkat és családtagjainkat könnyebben megtalálhatjuk, illetve jobban működik együtt az eszköz a HomePoddal, ami sajnos Magyarországon hivatalosan még mindig nem kapható.

Változatlanul 41mm-es és 45mm-es tokkal vehetjük meg, de már akár pink színben is. A sportszíj karbonsemleges, ahogy az óra maga is, de vehetünk finomszövésű (FineWoven) szíjakat is, amik elegánsak, de környezetbarátak.

A Watch Series 9 ára 399 dollártól indul, a kínálatban maradó Watch SE-t pedig 249 dollárért vehetik meg az USA-ban. Magyar árakkal később jelentkezünk.

Apple Watch Ultra 2

Nagy siker lett az extra strapabíró, kalandoroknak szánt Apple Watch Ultra, így már érkezik is a második generációs változat szeptember 22-én. Ez is megkapja az S9 SiP-t és ezzel a kétujjas vezérlést, valamint a használhatóbb Sirit, továbbá fényesebb, 3000 nitre képes kijelzőt szerelnek bele, ami ugyancsak képes 1 nitesre lemenni, hogy ne égesse ki a szemünket a sötétben. 

Megjelenik rajta egy új moduláris óralap, ami az idő mellett iránytűt, magasságot-mélységet, hőmérsékletet, és számos egyéb hasznos dolgot mutat. 500 méteres mélységben és 9000 méteres magasságban is remekül működik. Ára 799 dollártól indul.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.