Hirdetés

Fura kialakítású hordozható monitort mutatott be az Asus



|

Az Asus szokatlan kialakítású hordozható monitora elsősorban azoknak lehet hasznos, akik alkotó jellegű munkára használják a PC-jüket.

Hirdetés

A legelterjedtebb 16:9-es, és a munka közben ennél egy kicsit több teret nyújtó 16:10-es monitorok mellett egyre több szokatlan képarányú kijelző jelenik meg a piacon. Ezek általában - például az idei CES-en leleplezett LG DualUphoz hasonlóan - arra törekednek, hogy egy átlagos kijelzőnél több teret hagyjanak mondjuk a programozók kódjainak, a videóvágáshoz, vagy éppen a kiterjedt táblázatok megjelenítéséhez. Az Asus szerint viszont ennek az ellentéte is hasznos lehet bizonyos helyzetekben, így legújabb hordozható monitorjuk olyan mintha egy félbevágott kijelzőt lenne előttünk.

Hirdetés

A tajvani gyártó persze nem azt javasolja, hogy egy keskeny sávban böngésszük a netet és dolgozzunk, ugyanis a ProArt PA147CDV egy hordozható monitor, így kifejezetten másodlagos (HDMI mellett USB-C-n keresztül is csatlakoztatható) kijelzőnek szánják. A célközönséget pedig például azok jelenthetik, akik digitális rajztechnikával, képszerkesztéssel, vagy hasonló tevékenységekkel keresik a kenyerüket. Ugyanis a különleges monitor a profi kijelzőktől elvárt színhelyességgel rendelkezik, illetve amellett, hogy az ujjunkkal is használhatják érintőkijelzőként, közvetlenül rá is rajzolhatnak a kreatív szakemberek, a Wacom EMR és a Microsoft Pen 2.0 támogatásának köszönhetően többféle tollal.

A nem túl gyakran látott 1920x550-es felbontás által eredményezett érdekes képarány lehetővé teszi, hogy a ProArt PA147CDV-t magunk elé helyezve (ahol hagyományosan a rajztáblák is helyet szoktak kapni mondjuk egy grafikus munkaasztalán) rajzolhassunk rá, de eközben ellásunk felette, részben odafigyelve a fő kijelzőn látottakra is. Az Asus egyébként ehhez hasonló kétkijelzős megoldást több notebookjába is integrált, ezekben a billentyűzet felett kapott helyet a második, keskenyebb kijelző.

A kiegészítő információk megjelenítése és a rajzolás mellett még egy különleges funkciót nyújt a különleges monitor: rákerült az Asus Dial nevű tekerhető irányítóeszköz, amivel a támogatott programokban állíthatunk át könnyedén bizonyos értékeket, hasonlóan egy extra egérgörgőhöz. A PA147CDV állványa egyébként, amin az Asus Dial is megtalálható, elméletileg álló és fekvő üzemmódban is lehetővé teszi a kijelző használatát.

Hogy a nem mindennapi külső megjelenítő mennyire bizonyul népszerűnek vagy hasznosnak a kreatív szakemberek körében, az év második negyedévében derülhet ki, amikor elsőként Észak-Amerikában megjelenik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.