Hirdetés

Furcsa eredményeket hoztak az első kiszivárgott RX 7900 XTX benchmarkok



|

Valószínűleg a legtöbb játékos nem ilyen számokra számított, de valami egyértelműen nincs rendben az eredményekkel.

Hirdetés

Hamarosan széleskörben elérhetővé válik az AMD legújabb videokártya-generációja, kezdve az RX 7900 XT és RX 7900 XTX-szel. A piros csapat két videokártyája az első pillanattól rendkívül csábító, hiszen fizikailag kisebbek, egyszerűbb őket árammal kiszolgálni és az arcédulájuk is barátságosabb, mint az RTX 4080-é, amivel elvileg versenybe fognak szállni.

Most megérkeztek az első, még nem hivatalos benchmark eredmények, amik egyszerre biztatóak és mutatnak valamiféle furcsa anomáliát.

Hirdetés

A VideoCardz csapatától tudjuk, hogy a 3DMark TimeSpy tesztjén, 4K-ban a csúcsmodell, azaz az RX 7900 XTX 13,729 pontot ért el, míg a kicsit gyengébb RX 7900 XT egy alig alacsonyabb 13,687-es pontszámmal iratkozott fel. Ugyan ezen a mérésen az RTX 4080 erősebb, 14,005 pontot szerzett, de erre számíthattunk is az AMD kommunikációja alapján.

Kisebb felbontáson, 1440p-ben már egészen más a kép. Itt az Nvidia kártyája 28,050, az RX 7900 XTX 25,473, az RX 7900 XT pedig 23,897 pontot mutatott. Ez már sokkal reálisabb eredménynek tűnik az árcédulák és az ígért teljesítmény alapján, és ebből arra is következtethetünk, hogy az AMD még nem teljesen készült fel az RDNA 3-as GPU-k megjelenésére, és ahogy azt már sokszor láthattuk tőlük korábban, a driverükkel most sem állnak a helyzet magaslatán.

Miközben ezek a számok már sokat elárulnak a kártyákról, ne feledjétek, ezeket fenntartásokkal kell kezelnünk, hiszen nem 100%, hogy hitelesek, továbbá, amint azt a fenti példa is alátámasztja, valószínűleg még nem állnak készen szoftveresen a videokártyák a rajtra. Mindenesetre hamarosan úgyis megtudjuk, mit sütött ki az AMD erre a generációra, aztán a következő években nyugodtan kalapálhatják még a drivert, hogy még többre legyenek képesek az RDNA 3-as modellek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.