Hirdetés

Gyorsabbá válhat az androidos készülékek frissítése



|

A Project Treble megkönnyíti az androidos gyártók számára a frissítések mielőbbi kiadását.

Hirdetés

Az iOS frissítésekor iPhone- és iPad-tulajdonosok milliói szinte azonnal megkapják az aktuális verziót, rövid idő alatt pedig a többiek is. Így van ez a Google Pixel és Nexus okostelefonjainál is, azonban a többi zászlóshajónál egyáltalán nem. Amikor ugyanis a Google kiad egy új Androidot, az előbb a lapkagyártókhoz jut el, majd a készülékgyártókhoz, a mobilszolgáltatókhoz, és csak ezután a felhasználók készülékeire. 

Hirdetés

A Google mindezen szeretne kicsit gyorsítani, ezért elindította a Project Treble-t. Ez egy olyan új architektúra az Android számára, ami megkönnyíti az Android-frissítések gyorsabb kiadását. Különválasztja ugyanis az Android keretrendszerét a gyártók egyedi megoldásaitól. 

A gyártók egy tesztcsomaggal bizonyosodhatnak meg róla, hogy a szoftverük megfelel a szabványoknak, az új Android kiadásakor pedig az egyedi kódokon nem kell változtatniuk - a módosítások a keretrendszerben zajlanak. 

Ugyan mindez elméletben lehetővé teszi a gyorsabb frissítéseket, garancia nincs rá, hogy a cégek élnek majd a lehetőséggel. Továbbra is a gyártókon múlik, hogy mikor és milyen frissítést tesznek közzé. 

A Project Treble ráadásul csak az Android O-val kezdődően él. Igaz, hogy a Pixel és a Pixel XL már támogatja, de a többi ilyen okostelefonra valószínűleg idén őszig vagy a jövő év elejééig kell várnunk. Miközben az Android 7.0 tavaly augusztusban jelent meg, egyes gyártók még mindig korábbi Androiddal dobnak piacra eszközöket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.