Hirdetés

Gyorsan 7 nm-es processzorokra válthat az Intel



|

Jövőre végre elindul a 10 nm-es korszak az Intelnél, de gyorsan beköszönt majd a 7 nm-es is, az újabb technológia fejlesztései jól haladnak.

Hirdetés

Az Intel igazgatótanácsa és vezetése egy befektetőknek szóló konferencián érdekes részleteket osztott meg a cég 7 nm-es, jelenleg is fejlesztett gyártástechnológiájáról. A 10 nm-es eljárás problémáit is megemlítették, amelynél a sorozatgyártás eredetileg 2016-ban indult volna. 

Hirdetés

2019-ban végre azonban elkezdődhet a 10 nm-es korszak az Intelnél. A prioritást a fogyasztóknak szánt processzorok élvezik, az adatközpontokba és az üzleti megoldásokba csak később érkeznek 10 nm-es Intel chipek. 

Érdekes adalék, hogy nem sokáig játszanak majd főszerepet a 10 nm-es CPU-k az Intelnél. Az óriás a 7 nm-es EUV technológiát is párhuzamosan fejleszti, és gyors ütemben körözi le a másik csapat által finomhangolt technológia a 10 nm-es eljárást. 

Az Intel nagyon jól halad a 7 nm-es technológiával, sokat tanult a 10 nm-es bakikból, és az eredeti belső terveknek megfelelően dobnák piacra a 7 nm-es megoldásokat. Ez azt jelenti, hogy a 7 nm-es Intel processzorok már 2019 vége felé felbukkanhatnak, a sorozatgyártásuk pedig 2020-ban vagy 2021-ben kezdődhet. Vagyis míg a 14 nm-es technológiát egyenesen hat generációnál használta az Intel, addig a 10 nm-es jóval kevesebbet szolgál majd ki. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.