Hirdetés

Ha már jönnek az új Nvidia GPU-k, akciózza saját videokártyáit az AMD



|

Mielőtt piacra dobnák a saját next-gen portékájukat, még néhány vásárlót megpróbálnak elhappolni a zöldek elől.

Hirdetés

Az Nvidia feje, Jensen Huang a napokban tett pár nagyon erős bejelentést. Egyrészt leleplezte a hamarosan érkező RTX 4080 és RTX 4090-es kártyákat, a bejelentést követően azonban az az érzésünk támadt, hogy igazából az előző generációhoz akarják meghozni a kedvünket, inkább arra akarnak minket rábeszélni. Erre erősített rá az a nyilatkozat is, amely szerint elfelejthetjük, hogy valaha is visszaáll a piac a régi szintre, az olcsó videokártyákat hiába is sírjuk vissza.

Eközben az AMD igyekszik magához édesgetni a vásárlókat. Nem elég, hogy az Nvidia sajtóeseménye közben elkezdték elhúzni az RDNA 3 mézesmadzagot,  ők nem őrizgetik a raktárkészletet, hanem elkezdték leakciózni a jelenleg piacon lévő kártyáikat.

Hirdetés

A cég csúcsmodellje, az Radeon RX 6950 XT ára 1099 dollárról 949 dollárra csökkent, a 6900 XT-t pedig már 699 dollárért elvihetik a szerencsések.

Nemcsak a csúcskategóriában, hanem a teljes palettán akciózott az AMD, a fentebb látható táblázat pedig azt hivatott szemléltetni, hogyan viszonyulnak a hardvereik az Nvidia konkurrens modeljeihez árban, energiaéhségben és teljesítményben.

Az RX 7000-es szériának valószínűleg megkérik majd az árát ők is, de ha valaki nem akar egy vagyont fizetni, hamarosan elérhető áron is hozzájuthat az előző széria modelljeihez.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.