Hirdetés

Ha merevlemez, akkor a HGST a nyerő



|

A Backblaze kiadta a 2017-as statisztikáit, amelyek alapján megint a HGST HDD-k voltak a legmegbízhatóbbak.

Hirdetés

A felhős tárhelyszolgáltatással foglalkozó Backblaze 2013-ban olyan dolgot kezdett el, amiből azóta hagyomány lett. A cég minden évben elemzi az adott időszak alatt összegyűjtött adatokat, és megpróbálja megbecsülni, hogy melyik merevlemez mennyire megbízható. Ezzel pedig arra is igyekszik következtetni, hogy melyik gyártó adattárolóin vannak a legnagyobb biztonságban az adataink. 

Hirdetés

A tavalyi utolsó negyedévben a vállalatnak 91 243 aktív merevlemeze volt (plusz a bootmeghajtók és néhány egyéb HDD, illetve azok, amelyekből nem volt legalább 45 egyforma). 

A Seagate legnagyobb szerencsétlenségére az igen gyakori ST4000DM000 nem a mezőny legacélosabb HDD-je: az éves hibarátája 2,89 százalék, amivel sokkal magasabb, mint a többi meghajtóé a Backblaze eszközparkjában. 

Még rosszabb, hogy sok Seagate HDD a fentebb említett modell egyik variánsa. Az egyiknél az éves meghibásodási arányt 9, a másiknál 29,08 százalékban állapították meg. 

A Western Digitalt nézve sem ment minden tökéletesen: 3,66 százalékos mutató jött ki a WD60EFRX modellhez. 

Összesítésben a legjobb megint a Hitachi (HGST) lett, amelynek a meghibásodási arányai 0,5 százalék alatt maradtak - pedig ezernyi ilyen meghajtót használ a vállalat. A Backblaze egyébként a fejlesztések keretében megszabadult a 3 TB-os merevlemezektől, és leginkább 10 és 12 TB-os meghajtókkal pótolta azokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.