Hirdetés

Ha nem érdekel a 4K, imádni fogod az AMD Radeon RX 6700 XT-t



|

Bemutatkozott az AMD új kártyája, mely 1440p-s felbontás mellett hozza ki játékainkból a maximumot.

Hirdetés

Továbbra is óriási a videokártyaéhség, de mind az Nvidia, mind az AMD igyekszik feltölteni a készleteket, alternatívákat kínálni legújabb és korábbi sorozatán belül. A pirosak ma leleplezték az RX 6700 XT-t, és azonnal megígérték, hogy jóval többet küldenek a boltokba, mint a korábbi kártyákból azok debütálásakor.

A 479 dolláros ajánlott fogyasztói áron (forintban adóval ez optimális esetben 185 ezer forint körül lenne) debütáló AMD Radeon RX 6700 XT egy 40 számítási egységgel rendelkező, 2,424MHz-es, 96MB-os Infinity Cache-sel és 12 GB GDDR6 memóriával szerelt, 230 wattos videokártya lesz, és március 18-án válik majd elérhetővé (mindenféle változatban, beleértve az Asrock, az Asus, a Gigabyte, az MSI, a PowerColor, a Sapphire, az XFX és a Yeston kiadását).

Hirdetés

Úgy tervezték meg, hogy az 1440p-s felbontással megelégedő játékosok maximális beállítások mellett játszhassanak - ezen feltételek mellett a Call of Duty: Black Ops Cold War 11 GB RAM-ot, a Horizon Zero Dawn alig több mint 10-et, a DiRT 5 és a Red Dead Redemption 2 pedig 9-10-et használ. A gyártó ígérete szerint a ray tracing az RX 6800-nál és RX 6900-nál hasonló lesz például a Battlefield V, a Shadow of the Tomb Raider, a Fortnite és a Minecraft esetében. Az alábbi, fps-eket mutató grafikonon az RTX 3060 Ti 8 GB-tal és az RTX 3070 8 GB-tal hasonlították össze.

Emellett elárulták, hogy a Radeon Anti-Lag már DirectX 11-nél és DX12-nél is működni fog, illetve hogy a Smart Access Memory funkció a Ryzen 3000-es processzorok esetében is támogatott lesz, melyek így egészben érhetik majd el az RX 6000-es kártyák memóriáját. Természetesen hamarosan, még az év első felében jönnek az RX 6000-es laptopok is, de konkrét dátum egyelőre nincs. Érdeklődve várjuk a magyar árakat, és azt, hogy az elvileg méretes készletből mennyi jut el hozzánk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.