Hirdetés

Hamarosan bemutatkozhat az új, korábban kiszivárgott Xbox-kontroller



|

Nagyon úgy néz ki, hogy a dokumentumokban feltüntetett megjelenési időszak továbbra is áll.

Hirdetés

Sokáig lobbizott az amerikai versenyhivatal (FTC), hogy meghiúsítsa az Activision Blizzard felvásárlását, és bár végül nem járt sikerrel, erőfeszítéseinek azért akadtak számunkra is izgalmas hozadékai. Az ügymenethez szükséges benyújtandó dokumentumokból ugyanis több minden is kiszivárgott, többek között egy "Sebile" kódnév alatt futó, új Xbox-kontroller tervezete is, amivel kapcsolatban így számos részlet látott napvilágot.

Ezek mentén pedig fény derült arra, hogy a vezérlő olyan funkciókkal lesz majd felszerelve, mint például a már Sony PlayStation 5-ös DualSense kontrollereiből ismert haptikus visszajelzés. A szintén Sonys vezérlőkbe épített adaptív ravaszok viszont a dokumentumokban található tervrajzokon nem lettek ábrázolva, de persze a végleges változatok esetében ezeket is viszontláthatjuk.

Hirdetés

A kontroller leleplezésére 2024 májusát jelölték a dokumentumok, aminek érvényességét most az Xbox Era podcast egyik epizódjában a The Verge egy munkatársa, Tom Warren is megerősítette. Hozzátette továbbá még azt is, hogy a korábban szivárgott rajzokon feltüntetett legfontosabb funkciók változatlanul megmaradtak.

Szóval ha minden igaz, nem is kell már olyan sokat várnunk a "Sebile"-re, ami a májusi piacra dobásával a Senua's Saga: Hellblade 2-vel együtt debütálhatna, és ha van játék, ami rávilágíthatna, mennyire jók az új funkciók, ez garantáltan olyan. Persze egyelőre érdemes fenntartásokkal kezelni a híreket, elvégre a kiszivárgott dokumentumok több évesek, így simán lehet, hogy időközben teljesen megváltoztak a tervek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.