Hirdetés

Hamarosan egy új passzív processzorhűtő támadhatja be a piacot



|

Persze több tényezőn is múlik, hogy végül sikeres lehet-e a Noctua saját megoldása.

Hirdetés

Ha valaki egy PC összerakására szánja el magát, akkor nemcsak az olyan hardverek, mint a processzor vagy a videokártya kiválasztásánál kell körültekintően eljárnia, hanem az is fontos, hogy megfelelő hűtéssel lássa el az erőművét.

Amíg egy GPU esetén a gyári hűtés elegendő lehet, addig a CPU esetében gyakran ajánlatos egy másik gyártó alkatrészét használni, és egy jól ismert cég nemsokára új megoldással lepheti meg a játékosokat.

Hirdetés

Az osztrák székhelyű Noctua már sok éve gyárt prémium minőségű hűtést többek között processzorokhoz, és a jelek szerint hamarosan piacra dob valamit azoknak is, akik játék vagy munka közben nem szeretnék a ventilátorok zaját hallgatni. Azt már eddig is tudni lehetett, hogy ebben a negyedévben jelenhet meg a Noctua saját passzív CPU-hűtője, ám időközben a gyártó már arról írt a Twitteren, hogy erre rövidesen sor is kerülhet.

Habár pontos megjelenési dátumot még nem tudunk, de állítólag a cég új hűtője teljesen új dizájnt kap, és nyilván máshogy zajlik majd a tervezése és gyártása, mint egy hagyományos, ventilátoros megoldásnak. A Noctua újdonsága egyébként akkor lehet sikeres, ha egyszerre költséghatékony és a hűtésére sincs panasz, tehát elég komoly feladatra vállalkozott a cég.

A gyártó várhatóan a Computex 2021-en be is mutatja termékeit, így az esemény remek apropó lenne a passzív hűtés bemutatására is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.