Hirdetés

Hamarosan gyanús appokat is futtathatsz a Windows Sandboxban



|

A Windows új homokozója lehetővé teszi a gyanús vagy kártékony szoftverek futtatását, méghozzá izolált környezetben.

Hirdetés

A mai online világban gyakran előfordulhat, hogy ismeretlen vagy gyanús programokkal, EXE fájlokkal találkozunk egy PC-n. Ezek teszteléséhez külön célszoftver szükséges, amelyeknél mindig adódhat valami kellemetlenség. A virtuális gép használata pedig szintén nem mindenki számára kézenfekvő megoldás. 

Hirdetés

Az ismeretlen programokkal szembeni félelem enyhítése és a gyanús szoftverek tesztelhetősége érdekében a Microsoft bejelentette, hogy készül a Windows homokozója, vagyis a Windows Sandbox funkció. 

Ez a Windows 10 Pro és Enterprise verzióiba érkezik meg a jövő évben, és lehetővé teszi átmeneti asztali környezetek létrehozását. Ez biztonságos és eldobható környezetet jelent, vagyis a programok elzárt környezetben futtathatóak, így nem okoznak gondot biztonság vagy egyéb terén. A valódi operációs rendszer így egy pillanatig sincs veszélyben. 

A rendszer a Microsoft Hypervisor segítségével hoz létre teljesen külön kernelt a host PC-től. A használatok után semmi sem marad meg, ráadásul a követelmények sem túl komolyak. A Windows 10 Pro vagy Enterprise 18305-ös Insider buildje mellett a BIOS-ban a virtualizációs képességek engedélyezésére, 4 GB RAM-ra, 1 GB szabad tárhelyre és 2 CPU-magra van szükség. Az ajánlott listán már 4-szálas CPU, 8 GB RAM és SSD szerepelnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.