Hirdetés

Hamarosan megöli az OLED az LCD-t



|

A jelentések szerint 2020-ra az okostelefonok piacán az OLED lesz az úr.

Hirdetés

2017-ben sok dolog változott az okostelefonok piacán, az egyik legmeghatározóbb trend a közel keret nélküli kijelzők térhódítása lett. Mivel az előlapot egyre több készüléken majdnem teljes egészében képernyő borítja, ezért ennek minősége fontosabb, mint valaha. 

Hirdetés

Bár az elmúlt években a többség még inkább az LCD-paneleket részesítette előnyben az OLED-kijelzőkkel szemben, a Samsung folyamatos fejlesztéseinek, és a Galaxy S, valamint a Galaxy Note szériák látványos megjelenítőinek hála a hajlékony OLED-panelek végül több lehetőséget, jobb minőséget és szabadabb formahasználatot garantáltak. 

Nem véletlen tehát, hogy az OLED egyre népszerűbb. A legutóbbi jelentések szerint az okostelefonok piacán 2020-ra az OLED népszerűbb lesz, mint az LCD, ez utóbbi lejtőre kerül. 

A legnagyobb gyártók az elmúlt modellekkel sorra állnak át az OLED-kijelzőkre, a képernyőgyártók pedig folyamatosan húzzák fel az OLED-gyártósorokat. Az átállás és váltás ténye nem meglepő, az viszont igen, hogy már 3 éven belül lezajlik. 

Az OLED-es piacon belül ráadásul népszerűbbek lesznek a hajlékony megoldások, vagyis egyre több lekerekített szélű kijelzővel találkozhatunk (bár a normál, lapos kijelzőkhöz is ezt tartják az olcsóbb megoldásnak). 

A felhasználók a váltásnak igazából csak örülhetnek, a szakemberek szerint az OLED-panelek jobb képminőséget és alacsonyabb fogyasztást kínálnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.