Hirdetés

Hamarosan újra nyeregbe kerül az Intel



|

Az Intel arra számít, hogy 2019 közepére megszűnik a processzorhiány. Addig is a csúcskategóriás chipekre koncentrál.

Hirdetés

Az Intel az utóbbi hónapokban egyszerűen nem bírta kiszolgálni a piaci igényeket, ezért állandósult a processzorhiány (Intel oldalon). Úgy néz ki, hogy a helyzet a következő hónapokban is változatlan lesz. 

Hirdetés

A jó hír viszont az, hogy az átmeneti ügyvezető, Bob Swan szerint az Intel a második negyedév végére megoldja majd a készletproblémákat, és így az év közepére véget ér a processzorhiány. 

A kellemetlen helyzet ellenére az Intel egyébként remek negyedik negyedévet zárt: az árbevétel, a működési nyereség és az egyéb mutatók mind emelkedtek éves összehasonlításban, még ha nem is annyival, mint azt az elemzők várták. 

Ennek az oka egyébként az, hogy az Intel a drágább, nagyobb teljesítményű chipekre koncentrál, miközben igyekszik idén átállni a 14 nm-es technológiáról a 10 nm-esre. Az Intel alapvetően a Xeon szerverchipekre és a csúcskategóriás, sokmagos Core processzorokra fókuszál. A közeljövőben továbbra is a Core i9 élvez prioritást a közép- és belépőkategóriával szemben. 

Mindez megmagyarázza azt is, hogy a cégek miért jutnak olyan nehezen Gemini Lake chipekhez, illetve azt szintén, hogy miért fontolgatják egyre többen az AMD chipeket. Az AMD-nek mindez nagy lehetőség, de eltekintve néhány eszköztől, a gyártók egyelőre nem álltak rá olyan nagyon az AMD processzorokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.