Hirdetés

Hardveres védelemmel sem lesznek tökéletesek az Intel processzorok



|

Az Intel hardveres intézkedései sem nyújtanak védelmet a Spectre 4-es variánsa ellen a jövőbeli processzoroknál.

Hirdetés

Néhány hónapja az Intel azt ígérte, hogy hardveres formában is tesz lépéseket a Meltdown és a Spectre sérülékenységek ellen. A hardveres védelmet a 2018 második felében érkező Intel Core és Xeon chipekhez várhatjuk, amelyek a nyolcadik-generációt és a Cascade Lake szériát erősítik majd. 

Hirdetés

Bár a hardveres védelem kiiktatja a Spectre 2-es és 3-as variánsait, a Threatpost jelentése szerint a 4-es variánson alapuló támadásokkal szemben továbbra is sebezhetőek lesznek a legújabb CPU-k. 

Ez azt jelenti, hogy hiába vesz majd valaki vadi új PC-t idén, akkor is szoftver- vagy mikrokód-frissítésre lesz szüksége, ha teljes védettségre vágyik. A 4-es variánsról nemrég értekezett a Google Project Zero és a Microsoft Security Response Center. Az Intel szerint már most vannak olyan böngészőfrissítések, amelyek a Spectre 4-es variánsa ellen irányulnak. 

Ez jó hír, ugyanis ezt a fajta támadást eleve javascriptes környezetben a legvalószínűbb, hogy tapasztalhatják a felhasználók. Ezzel egyszerre az Intel már elkezdte közzétenni a partnerek számára a mikrokód-frissítéseket. Érdekesség, hogy a 4-es variáns elleni védelem alapból ki van kapcsolva, ugyanis nem tekintik annyira kritikusnak, ráadásul a PC-k teljesítményét további 2-8 százalékkal visszafoghatja bekapcsolt állapotban. 

A Microsoft szerint egyébként bizonyos fokig az AMD és az ARM chipeket is érinti a Spectre 4-es variánsa. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.