Hirdetés

Hasznos funkciókkal bővül a Google Térkép, amik az ünnepi készülődésben is jól jönnek majd



|

Több praktikus újdonság érkezik, amik megkönnyítik majd az előttünk álló mozgalmas heteket.

Hirdetés

Vészesen közeleg a december, ami a legtöbbeknél a pánikolós karácsonyi készülődés és az ünnepi időszak kezdetét jelenti. Szépen lassan a boltokban, a plázákban, és persze az utakon is érezhető lesz a fokozott mozgolódás, ami szokás szerint a karácsony előtti utolsó napokban csúcsosodik majd ki.

Az ezekből adódó frusztrációt hívatott most valamelyest enyhíteni a Google, amely a Térkép alkalmazásba implementált számos olyan praktikus újdonságot, amik igen jól jönnek majd az ünnepi készülődés és rohanás során.

A legújabb frissítést követően sokkal hatékonyabban közlekedhetünk majd a városban, ugyanis mostantól az utazások tervezésekor már közvetlenül a térképen is megtekinthetjük majd az ajánlott útvonalakat, amiket az utazás hossza, a várható érkezési időpont, illetve a szükséges átszállások száma alapján javasol majd nekünk az alkalmazás.

Hirdetés

Továbbá a frissítés révén mostantól listán vezethetjük majd a kedvenc helyeinket, amiket persze a barátainkkal és ismerőseinkkel is megoszthatunk, akik ezt követően szabadon bővíthetik a listát, illetve emojikkal szavazhatnak az azon található kedvenc úti céljukra.

Azonban nem csak ezekre, hanem az alkalmazáson belül megosztott fotókra, videókra és véleményekre is emojikkal reagálhatunk majd. Persze a mesterséges intelligencia sem maradhat ki a buliból. Az Emoji Kitchen szolgáltatással akár teljesen egyedi reakciókat és hangulatjeleket is kreálhatunk.

Továbbá számos hasznos forgalmi adatot és trendet is megosztott velünk a Google, amikhez a tavalyi év ünnepi időszakát vették alapul. Láthatjuk, hogy december 23. és 26. között melyek voltak a legforgalmasabb és legnyugodtabb idősávok, amik minden bizonnyal jól jönnek majd az idei készülődés során. Ezek a kövekezőképpen alakultak:

  • December 23.: A legforgalmasabb időszak az utakon reggel 9:00 és délután 16:00 óra között, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 6:00 óra előtt vagy este 19:00 óra után volt tapasztalható.
  • December 24.: A legforgalmasabb időszak az utakon 9:00 órakor, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 18:00 óra után volt tapasztalható.
  • December 25.: A legforgalmasabb időszak az utakon 9:00 és 16:00 óra között, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 20:00 óra után volt tapasztalható.
  • December 26.: A legforgalmasabb időszak az utakon délután 16:00 órakor, a legnyugodtabb időszak pedig reggel 7:00 óra előtt vagy este 20:00 óra után volt tapasztalható.

A Google a látogatási szokásokat is átfogóan vizsgálta. Ezek alapján az ünnepi időszakban a szupermarketekben és a bevásárlóközpontokban szombaton 10:00 órakor, míg a postákon pénteken 14:00 órakor volt a legnagyobb nyüzsgés.

Ha szeretnénk elkerülni a tömeget, akkor a szupermarketeket érdemes kedd délután, egészen pontosan 14:00-kor, a bevásárlóközpontokat pedig pénteken délelőtt 11:00-kor látogatni, míg a postai elintéznivalókat célszerű lesz csütörtök reggel 8:00 körülre időzíteni, hiszen ezek bizonyultak a legnyugodtabb sávoknak.

Jó készülődést és kitartást mindenkinek!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.