Hirdetés

Hasznos trükkel újított a Chrome 66



|

A Chrome böngésző legújabb verziója korlátozza az automatikusan lejátszódó videókat.

Hirdetés

A Google Windows, macOS, Linux, Android és iOS rendszerekre egyaránt kiadta a Chrome böngésző 66-os verzióját. A frissítés többek között kísérleti támogatást nyújt az oldalizolációhoz, amelyet csak a felhasználók egy részén tesztelnek - ez az újítás a Spectre-alapú támadások ellen véd. 

Hirdetés

Ennél jelentősebb módosítás, hogy a Chrome 66 már megakadályozza a weboldalakat abban, hogy automatikusan lejátsszák a videókat. A funkció a jelentések szerint még nem tökéletes. 

A Chrome 66 alapból automatikusan lejátssza a videókat, ha azoknak nincs hangja vagy le vannak némítva. A hanggal rendelkező videók automatikus lejátszása azonban tiltva van. 

Az eredmények egyébként azért is változóak, mert a Google egy Media Engagement Indexet használ. Így figyeli, hogy van-e olyan weboldal, ahol rendszeresen játszunk le médiatartalmakat. Vagyis a YouTube a jövőben is automatikusan indítja majd el a videókat, de a híroldalak már nem. 

Az asztali felhasználók ezentúl figyelmeztetést kapnak, ha egy külső szoftver miatt a böngésző összeomlik. Egy új API nagy mennyiségű szöveg vagy tartalom másolását és beillesztését is lehetővé teszi, a jelszavak pedig mobilon is exportálhatóak lettek. Androidon már opcionális Duplex felület is van, tesztjelleggel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.