Hirdetés

Hiány lehet az AMD processzorokból és videokártyákból



|

Nem bírja a rengeteg megrendelést a TSMC, a 7 nm-es megoldásokat ezentúl háromszor annyi idő alatt kézbesíti majd, ami komoly gondot okozhat többek között az AMD-nek is.

Hirdetés

Az IT legtöbb területén dübörög a 7 nm-es technológia, a TSMC-nek rengeteg nagy ügyfele van, amely 7 nm-es chipekkel pakolja tele az új készülékeit. Az egyik legnagyobb partnere az óriásnak az AMD, amely többek között azért tett szert gyártási előnyre az Intellel szemben, mert kiszervezte a folyamatot. 

Hirdetés

Az AMD jelenlegi processzorai és videokártyái egyaránt sikeresek, többek között a 7 nm-es gyártástechnológia előnyei miatt. Hamarosan azonban mindez akár komoly gondokat is okozhat. 

A TSMC nem bírja a rengeteg megrendelést kellően gyorsan teljesíteni, ezért bejelentette, hogy a 7 nm-es megrendeléseket ezentúl a megszokott két hónap helyett hat hónap alatt tudja majd csak teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy a megrendelőknek háromszor tovább kell várniuk, mint eddig. 

Mindez azt vonja magával, a jövőbeli rendelésekből később lesz valódi termék, így a készletekkel nagy gond lehet, amennyiben marad a jelenlegi kereslet, vagy az még tovább emelkedik. Mivel az AMD a teljes kínálatát a 7 nm-es technológiára építette, ezért a változások a processzorokat és a GPU-kat is érintik, ráadásul a Zen 3 és a következő-generációs RDNA eleve a 7 nm+ eljárásra építkezik. 

A TSMC extra költségkerettel próbálja bővíteni a legfejlettebb gyártósorainak kapacitását, miközben felgyorsítja az N7+, N6, N5 és N3 node-ok befektetéseit. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.