Hirdetés

Hihetetlen rekordot állított fel egy Samsung 850 Pro SSD



|

Az egyik ilyen meghajtó 9100 TB adatot volt képes megírni, mielőtt beadta a kulcsot - ez óriási teljesítménynek számít.

Hirdetés

A nyomtatott c't magazin egy olyan tesztet végzett, amelyben néhány SSD tartósságát vizsgálta. Az OCZ TR150, a Crucial BX 200, a Samsung 750 Evo, a Samsung 850 Pro, a SanDisk Extreme Pro és a SanDisk Ultra II modellekből egyaránt két-két darabbal vágtak neki a tesztnek. 

Hirdetés

A legtovább a Samsung 256 GB-os 850 Pro SSD-je húzta, amely képes volt 9100 TB-ot megírni (9,1 petabájt), mielőtt beadta a kulcsot. Ez alaposan meghaladja a gyárilag garantált 150 TBW-s értéket. 

Elsőként a Crucial BX 200 dőlt ki a teszten, 187 TB megírt adat után - de ez is kétszer több a gyárilag ígért 80 TBW-nél. A második ilyen SSD 280 TBW-t bírt. 

A többi SSD egy túlfeszültségi tüske után halt meg, kivéve a SanDisk Extreme Pro és a Samsung 850 Pro modelleket, amelyek ezt is túlélték. Ezek mindegyike 2200 TB-ot volt képes megírni, kivéve a második Samsung 850 Pro, amely egyesen 9100 TB-ot. 

Túl nagy következtetéseket persze kár lenne levonni egy ilyen apró tesztből és mindössze két-két modellből, de az látszik, hogy ha nem találkozunk gyári hibával, akkor egy-egy SSD igen sokáig képes dolgozni a gépünkben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.