Hirdetés

Hőcsöves hűtőbordát kapott a Galax új SSD-je



|

A Galax hőcsővel felturbózott hűtőbordát pakolt a HOF M.2 PCIe SSD-meghajtójára.

Hirdetés

A felsőkategóriás M.2 NVMe SSD-k mostanában már mindig integrált hűtőbordával érkeznek, mivel a kontrollerek túlmelegedése negatív hatással van a teljesítményre. A legutóbbi ilyen adattároló a Galax újdonsága, ami a Hall of Fame (HOF) M.2 PCIe szériát erősíti

Hirdetés

Ezúttal is egy vaskos alumínium hűtőbordával van dolgunk, de a történet itt még nem ér véget. Ez a borda ugyanis egy lapos réz hőcsövet is kapott, ami a meghajtó forró alkatrészeitől szállítja el a meleget, és egyenlően osztja el az alumínium blokk mindkét oldalán. A hőcső persze közvetlenül érintkezik a meghajtó Phison PS5012-E12 8-csatornás kontrollerével és a Toshiba által gyártott, 64-rétegű 3D TLC NAND flash chipekkel. 

Az elrendezés miatt az NVMe RAID kártyáknál, több M.2 slotnál lehetnek gondok, de a legtöbb esetben nincs gond a dizájnnal. A meghajtó 512 GB-os, 1 és 2 TB-os kiadásban jön, mindegyik szekvenciális olvasási sebessége eléri a másodpercenkénti 3400 MB-ot. A nagyobb modellek írása maximum 2800, a kisebbé 2000 MB per másodperc lehet. A 4K-s, véletlenszerű hozzáférési I/O-műveletek száma másodpercenként 400 000 és 600 000, valamint 400 000 és 540 000. A meghajtók elsőként Kínában lesznek kaphatóak, a nyugati piacokra a Galax és a KFA2 márkanevek alatt érkezhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.