Hirdetés

Meglátogattuk a 100 éves Panasonicot



|

A berlini IFA kiállításon egy igazán jó nevű szülinaposnál jártunk: megnéztük a Panasonic néhány újdonságát, de azt is megtudtuk, merre halad tovább a cég. Videónk is van róla!

Hirdetés

Tech-vállalatok között már az is nagy szó, ha valamelyik megéri a 2-3 évtizedet, ehhez képest tényleg észbontó belegondolni, hogy a Panasonic már 1918 óta létezik. Persze az idei évük egyáltalán nem csak a nosztalgiázásról szól, Berlinben is bemutattak jó néhány újdonságot, amik közül párat a cikkben írásban és videón is megmutatunk.

Hirdetés

Több mint tévé

Többek között az a tévés megoldás tetszett nekünk a helyszínen, amely nem is annyira magáról a készülékről szólt (bár a 4K, HDR 10+, a local dimming és minden egyéb modern megoldás természetesen itt is megtalálható), hanem a környezetéről. Azt már sokan tapasztalhatták, hogy amikor megvesznek egy csillogó, hiper-szuper lapostévét, a lakás ffalán mégis furán mutat a kábeldzsungel és egyéb kiegészítők összevisszasága miatt. Ehhez képest A Panasonic tévés "szekrénykéjében" tökéletesen elfér minden a hangszórótól a kábelekig, és csak akkor nyílik ki (akár automatikusan), amikor valamire szükségünk van belőle. Így lesz egyben dizájnos bútordarab is a tévéből.

Tekerd fül a hangerőt

Audió-szempontból is szép eszközöket mutatott be a cég, mi többek között a Technics Ottava S sorozatú Bluetooth hangszórók egyikénél álltunk meg, amely egyáltalán nem a cincogó BT-hangsugárzók tömegébe tagozódik bele, itt egy valóban csúcskategóriájú eszközről van szó. A rendhagyó, elegáns formavilágú hangszóró saját fejlesztésű LAPC erősítő-technológiára épül, amely nem csak a részletgazdag és tiszta hangképért felel, de képes a fázisingadozásból adódó problémák kiegyenlítésére is. Azt pedig szintén nem nekünk kell kikísérleteznünk, hogy egy adott szobában hol és hogyan szól a legjobban az eszköz, a Space Tune funkció ugyanis egy beépített mikrofon segítségével saját maga kalibrálja be a legjobb hangzást az adott térhez.

Ha valaki két Ottava S hangszórót választ, használhatja különálló sztereó hangsugárzók formájában is, de akár a lakás több helyiségében számos egységet elhelyezve kiváló multiroom rendszert is építhet belőlük. A Bluetooth mellett wifin és Chromecast segítségével is küldhetjük rá a hangot, de Ethernet, USB A, optikai digitális audió és 3,5-ös jack csatlakozó is rendelkezésünkre áll.

Kompakt, mégis minőségi

A fényképezés terén is villantott egy szépet a gyártó, a DC-LX100II ugyanis MILC-es kinézete ellenére egy kifejezetten sokat tudó, minőségi kompakt gép. A strapabíró gépházban 4:3-as, 17 megapixeles szenzor található, és egy 24-75-ös objektívet kapott. A fémházas készüléket arra tervezték, hogy 4K-s videórögzítéssel és fejlett fotós extrákkal megmutassa azt, hogy a kompakt fényképezőgépeknek igenis van létjogosultsága a mobilos fotózás korában is.

Persze arról is beszéltek a Panasonic bemutatóján, merre halad tovább a cég a következő 100 évben. A különféle tévék, fényképezőgépek, hangrendszerek és egyéb kütyük különálló fejlesztése mellett a legfontosabb fókuszuk a "connected house", ahol az okosotthonok minden technikai berendezése kommunikál egymással, a felhasználóval és a nagyvilággal, hogy akár külön parancsok nélkül, mesterséges intelligenciával szolgálja ki "a ház urait".

Most pedig megmutatjuk mindezt mozgóképes formában is:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.