Hirdetés

Ígéretesnek tűnik az AMD Radeon RX Vega 9



|

Nagyjából a Radeon RX 550X kártyával teljesít egy szinten a grafikus vezérlő, ami a Ryzen 5 3550U-ban debütálhat.

Hirdetés

Tum Apisak néhány hónapja kezdte emlegetni a Vega 9-es AMD GPU-t, amely az utóbbi időben egyre többször bukkan fel, többek között a Geekbench adatbázisában. 

Hirdetés

Bár az elnevezést valószínűleg elírták, a gyakorlatban tényleg a Vega 9-ről van szó, ugyanis az AMD mindig a számítási egységek mennyiségéhez igazítja az elnevezést, ezekből most pedig 9 van. A GPU órajele boost mellett pedig 1,3 GHz, ami 200 MHz-es plusz az RX Vega 8-hoz mérten, és ugyanannyi, mint az RX Vega 10-nél. 

Mindez azt jelenti, hogy az RX Vega 9 tényleg létezik, és remélhetőleg nem variál az AMD úgy a nevekkel, hogy végül RX Vega 8-ként dobja piacra ezt a teljesen más GPU-t (az NVIDIA sajnos megtette, a GeForce MX150 1D12 és 1D10 verziói eléggé eltérnek egymástól). 

Az új GPU mindenesetre legyőzte a teszteken a GeForce MX230-at, illetve egy szinten mozog a Radeon RX 550X kártyával is. Ami egy integrált GPU-tól igen jó eredmény. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.