Hirdetés

Így gyorsíthatod fel a Windows 10-et



|

Nem titok, hogy nem tökéletes a Windows 10, de jó tulajdonsága, hogy testre szabható, és néhány trükkel sokat gyorsíthatsz is rajta.

Hirdetés

Mindenki tapasztalt már olyat, hogy az évekig használt számítógép lelassult, aminek oka a nem kellőképp alapos karbantartás. Az ilyen rendszerek tipikus ismertetőjelei, hogy néhány program csak trükkökkel indítható el, rengeteg az ottfelejtett alkalmazás, az adatszemét. Az operációs rendszer ezért sokkal lomhább, a gépindítás már régóta nem fél percig tart, a böngésző sem nevezhető túl gyorsnak, a háttérben felejtett, szükségtelen folyamatok pedig az akkumulátoros üzemidőt is megnyirbálják. A Windows-karbantartást manuálisan is el lehet végezni, ám ez időrabló, fáradtságos feladat - kényelmesebb és biztonságosabb, ha segédprogramot vetsz be a nagytakarításhoz.

Hirdetés

Egyedi Windows

Rengeteg mindenre képes a WinOptimizer, amelynek funkcióit a fejlesztők modulokra bontották, a főablakban pedig csak a legfontosabbakat látod. Indításkor azonnal lefut az optimalizálási elemzés, amely megmutatja, melyik területen fér rá a rendszeredre némi karbantartás. A WinOptimizer képes eltüntetni a böngészőelőzményeket és a fájlszemetet, megszünteti a hibás fájltársításokat, lekapcsolja az erőforrás-zabáló szolgáltatásokat, optimalizálja a rendszerindulást, és ellenőrzi a biztonsági alapbeállításokat is.

Akinek nem tetszik a kétkattintásos megoldás, átválthat modulnézetre, ahol megmutatkozik a WinOptimizer 2021 igazi ereje. Az egyes funkciókat elindítva részletesen átkutathatod rendszeredet. Ezekkel a segédletekkel könnyen kiszúrhatók a kéretlen programok, a felesleges adatszemét és a hibás beállítások is, és miután félig manuális módra váltottál, célzottan javíthatod meg rendszered gyenge pontjait.

Valójában ezekre a funkciókra külön-külön célszoftvereket is találhatsz, ám itt mindent egyben megkapsz, a szolgáltatások részletességével pedig meg leszel elégedve. Jó hír, hogy a WinOptimizer 2021 biztonsági mentést is készít minden változtatás előtt.

Ha szeretnéd te is használni, akkor vedd meg az augusztus 6-án megjelenő 2021/08-as PC World magazint, amihez ajándékba jár az Ashampoo WinOptimizer 2021, akárcsak más értékes szoftverek és egy PC-s játék is - az előfizetők számára már két nappal korábban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.