Hirdetés

Így változtatná meg az AI segítségével a YouTube azt, ahogy videós tartalmakat fogyasztunk



|

A platform célja, hogy az új eszköz segítségével a nézők mélyebben elmerülhessenek a tartalmakban.

Hirdetés

Szinte már nincs olyan nagyvállalat, amelyik ne kísérletezne valamilyen formában a mesterséges intelligenciával. A chatbotok terepén már a Google is bemutatta az indulóját, de a minap még Elon Musk saját ChatGPT-konkurense is színre lépett. Természetesen a Google anyavállalatához, az Alphabethez tartozó YouTube sem maradhatott ki a buliból, ahol most éppen egy olyan AI-alapú chatbottal kísérleteznek, ami elsősorban a nézett videók során felmerülő kérdésekre ad választ.

Az eszköz azonban nemcsak válaszol, de ajánlásokat is tesz a fogyasztott tartalmakhoz kapcsolódóan, illetve még "sok minden másra" is képes a YouTube közleménye alapján. A funkció egyébként a "YouChat" nevet kapta és a következő hetekben szakaszosan kerül majd bevezetésre a kiválasztott YouTube Premium tagsággal és androidos eszközökkel rendelkezők körében, viszont egyelőre még csak Amerikában.

Hirdetés

Az ezt megkapó felhasználók egy, a videók alatt megjelenő "Ask" gombbal hívhatják majd elő a funkciót, ahol aztán feltehetik kérdéseiket. A YouTube szóvivője szerint a technológia nem a Google Bard chatbotját használja, a válaszokat sokkal inkább a "nagy nyelvi modellek (LLM-ek) generálják, amelyek a YouTube-on és az interneten elérhető információkból merítenek" - fejtette ki a szóvivő. A szemléltetés okán egyébként még egy animációt is közzétettek arról, hogy hogyan is néz ez ki a gyakorlatban.

Tesztelés alatt áll még továbbá egy másik mesterséges intelligencián alapuló eszköz is, amely elsősorban a kommentszekció összefoglalásában segédkezik, ezzel könnyebben fogyaszthatóvá téve az ott zajló beszélgetéseket az erre kíváncsiak számára. Természetesen a YouTube kiemelte azt is, hogy az eszköz az alkotóknak is nagy segítség lehet majd a jövőben, akik így sokkal könnyebben diskurálhatnak a követőikkel és tarthatnak lépést a történésekkel.

Persze számos kétely merült fel ezekkel a technológiákkal kapcsolatban, amihez a YouTube hozzátette, hogy az elkövetkezendő időszakban folyamatosan felügyelik majd ezeket és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy miként használják őket a felhasználok, aminek mentén további frissítésekkel végeznek majd finomhangolásokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.