Hirdetés

Ilyen, amikor valaki M1 chippel turbózza fel az Apple legendás gépét



|

Egyetlen masina ötvözi a mai és a békebeli Apple legjobb tulajdonságait.

Hirdetés

Nemrég volt 10 éve, hogy a hasnyálmirigyrák elvitte az Apple legendás társalapító-vezetőjét, Steve Jobst, aki annak ellenére is pótolhatatlan maradt a márka régi rajongóinak szemében, hogy Tim Cook dirigálásával soha nem látott sikereket ért el a vállalat.

Kétségtelen, hogy a Jobs-korszakban az Apple számos izgalmas termékkel állt elő, míg az utóbbi években inkább csak a meglévő receptekre építenek a cupertinóiak. A két éra közti különbséget kiválóan szemlélteti a különleges kialakítású iMac G4, amely mintha egy asztali lámpa és egy számítógép szerelméből született volna.

Hirdetés

A 2002-től 2004-ig árult típus már lassan 20 éves, barátságos idomaival viszont még ma is frissnek hat az egy kaptafára készülő, szigorúan minimalista termékek hadában. Időtlen formájánál azonban sokkal rosszabbul öregedett a teljesítménye, hiszen még a legerősebb változatában is csak 1,25 GHz-es processzor és 256 MB memória dolgozott.

Itt jön a képbe az Apple-rajongó Colby Sheets, aki egy egészen különleges projekttel lehelt új életet a masinába. A magát csak "feltörekvő iOS fejlesztőként" jellemző férfi kitartó munkával sikeresen átszerelte a G4-est az Apple modern M1 chipjére, így a klasszikus masina már napjaink kihívásának megfelelő teljesítményt nyújt. Ahogy azt a nagy műről megosztott Twitter-posztban írja, a  projekttel Steve Jobs élete és inspirációja előtt szeretne tisztelegni.

A részleteket Sheets egy később érkező YouTube-videóban szeretné kifejteni, a kommentelőknek válaszolva viszont annyit elárult, hogy a Mac-gyűjtő Pendleton115 szerelgetős filmjei inspirálták, aki sokat segített neki a modban.

Ugyanakkor nem ő az egyetlen, akit megihletett az iMac G4, idén tavasszal egy másik modder például egy i5 8500-as processzorral és 16 GB RAM-mal szerelt kivitellel állt elő.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.