Hirdetés

Ilyen Ampere-alapú NVIDIA videokártyák érkeznek idén



|

Azt már tudtuk, hogy szeptemberben rajtolnak a GeForce RTX 3000-szériás grafikus vezérlők, de a Wccftech most újabb részleteket tudott meg.

Hirdetés

Augusztus 31-én jár le az NVIDIA visszaszámlálója, azt pedig már előtte és utána pletykálták, hogy szeptember elején tervezik piacra dobni az első Ampere-alapú GeForce RTX 3000-es videokártyákat, majd kicsit később a partnergyártók megoldásai is jöhetnek. Elvileg szeptember 1-jére várható egy nagy rendezvény, de a Wccftech időközben újabb részleteket is megtudott. A forrásaik szerint az NVIDIA még nem véglegesítette a videokártyák neveit, egyelőre csak a belső kódnév a biztos, ezek alapján jön a felsorolás. 

Hirdetés

Szeptemberben állítólag három kártya jöhet, októberben további egy, majd marad még kettő későbbre. Az RTX 2080 Ti utódja a PG132-10 kódnéven ismert, ez lesz a csúcs, 24 GB vRAM-mal, szeptember második felében. Az RTX 2080 Supert váltó PG132-20 és PG132-30 eközben 20 és 10 GB vRAM-ot kapnak, ezek szeptember közepén és október elején érkeznek majd meg. 

Az RTX 2070 Supert a PG142-0 és PG142-10 kódnév alatt futó megoldások váltják, 16 és 8 GB vRAM-mal, egyik szeptember második felében, másik egyelőre ismeretlen időben. A PG190-10 pedig az RTX 2060 Super utódja lesz, 8 GB vRAM-mal, szintén nem tudni mikor jelenik meg. 

Az NVIDIA játékába persze beleszólhat az AMD Big Navi érkezése, amely szintén heteken belül esedékes. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.