Hirdetés

Ilyen könnyen feltörik az okostelefonod jelszavát



|

A hackerek már abból kitalálják a jelszavunkat, hogy miként tartjuk a készüléket gépelés közben.

Hirdetés

A Newcastle-i Egyetem tanulmánya szerint a hackerek már abból feltörik az okostelefonunk jelszavát vagy PIN-kódját, hogy miként tartjuk az eszközt gépelés közben. 

Hirdetés

A kutatók 70 százalékos pontossággal törték fel a PIN-eket az első próbálkozásra, de az ötödik alkalommal mindet kitalálták. Ehhez mindössze olyan adatokra támaszkodtak, amelyeket a mozgásérzékelő szenzorok rögzítettek. Állítólag a problémáról a tech cégek rég tudnak, de nincs rá megoldásuk.

Hogyan lehetséges egy effajta támadást végrehajtani? Titokban gyűjtik be az adatokat az okostelefonok gyorsulásmérőjéről. A gond abból ered, hogy a legtöbb mobilos appnak és weboldalnak nem kell engedélyt kérnie ahhoz, hogy használja a készülék szenzorait. 

Ez pedig lehetővé teszi a kártevők számára, hogy begyűjtsenek minden adatot. Ebből már tudják, hogy mikor görgetünk, mikor tartunk valamit lenyomva, mikor érünk a kijelzőhöz, illetve azt is, hogy pontosan hol nyomjuk azt meg.

Egyes böngészőkben elegendő egy weboldalt megnyitni, ami tartalmazza az effajta kártékony kódot. A támadók utána minden egyes személyes adatunk után kémkedhetnek, amit csak megadunk máshol. Bizonyos esetekben még zárolt készülék mellett is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.