Hirdetés

Ilyenek lesznek a Whiskey Lake-U processzorok



|

Az Intel az utolsó simításokat végzi a kilencedik-generációs modelleken, amik ultrabookokba kerülnek.

Hirdetés

Az Intel már az utolsó simításokat végzi a kilencedik-generációs Whiskey Lake-U processzorokon, amelyek alapvetően ultrabookokban teljesítenek majd szolgálatot. Ezek a CPU-k váltják le a nyolcadik-generációs Kaby Lake Refresh chipeket.

Hirdetés

A 15 wattos SoC-k bár nem hoznak új mikroarchitektúrát, azért a legújabb 14 nm-es gyártástechnológiával készülnek. A Turbo Boost algoritmuson is fejlesztett az Intel, így magasabb órajeleket lehet elérni, ezáltal pedig jobb teljesítményt, mint korábban. 

A belépőt a Core i3-8145U CPU jelenti, a Core i3-8130U utódja. Ez 2-magos, 4-szálas modell, 2,10 GHz-es órajellel, ami egészen 3,90 GHz-ig emelkedik. 

A Core i5-8265U és a Core i7-8565U már 4-magos, 8-szálas chipek, 1,60 és 1,80 GHz-es nominális órajelekkel. Boost mellett ez az érték 4,10 és 4,70 GHz-re nő, míg az L3 cache mérete 6 és 8 MB. 

Mindhárom lapka TDP-je 15 watt, de nagyobb teljesítmény mellett 25 wattra is konfigurálhatóak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.