Hirdetés

Ilyenek lesznek az Intel izmos és integrált grafikus vezérlői



|

Az Intel legújabb meghajtóprogramjai arról árulkodnak, hogy számos variánsa lesz a Gen11-es integrált GPU-nak.

Hirdetés

Az Intel legutóbbi grafikus driverei nem csak az új grafikus parancsközpontot, vagyis a Graphics Command Center appot hozták el magukkal, hanem néhány érdekes információt is. A TechPowerUp arról számolt be, hogy a csomag számos utalást tartalmaz a következő-generációs, Gen11-es integrált grafikus vezérlés architektúrájára. 

Hirdetés

A jelek szerint az Intel a Gen11-es vezérlést az Ice Lake és a Lakefield mikroarchitektúráknál veti be, később pedig elhozza a technológiát az Elkhart Lake-re is, vagyis a Pentium és a Celeron processzorok is erősebb grafikát kínálnak majd. 

Az Ice Lake-alapú processzorokat 13 különböző Gen11-es GPU kíséri majd. A csúcsot az Iris Plus Graphics 950 jelenti majd, 64 végrehajtási egységgel és a legmagasabb órajelekkel. Ezek a változatok a Core i7-es és a Core i9-es Ice Lake processzorokba lesznek beépítve. 

Az Iris Plus Graphics 940 már alacsonyabb órajelekkel dolgozik, elvileg a Core i5-ös CPU-kban kap helyet. Az Iris Plus Graphics 930 már 64 vagy 48 végrehajtási egységgel operál a Core i3-as szériában, míg az Iris Plus Graphics 920 32-vel a Pentium Goldon belül. A Lakefield SoC-k négy különböző Gen11-es vezérlővel érkeznek majd, ezek két fő variánsa a fizikai méretben is eltérő GT1 és GT2 lesz. Ezeket jelenleg UHD Graphics LKF-ként címkézték fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.