Hirdetés

Indul a 8K-s tévéáradat



|

Az AU Optronics már az első félévben szállítja a 8K-s paneleket, és úgy véli, hogy alaposan megugrik idén a kereslet a 65-70 hüvelykes tévék iránt.

Hirdetés

Bár a legtöbben még 4K-s tévére és/vagy monitorra sem álltak át, úgy néz ki, hogy idén megkezdődik a 8K-s őrület. A becslések szerint a felhasználók kevesebb mint 40 százalékának van 4K-s felbontású kijelzője. Az idei első félévben viszont már a 8K-s dömping kezdődik

Hirdetés

Az AU Optronics a világ egyik legnagyobb panelgyártójaként az idei első félévben szállítja a 65-85 hüvelykes, 8K-s felbontású paneljeit. Ezzel a kijelzők piaca újabb nagy lépcső elé néz. 

Az AUO szerint egyébként a 65-70 hüvelykes televíziók globális eladásai óriási mértékben emelkednek majd meg idén. A keresletnövekedés 40-50 százalékos is lehet éves szinten, ugyanis a gyártás fejlődésének és bővülésének hála az árak lentebb mennek. Emiatt egyre többen akarnak majd az eddiginél nagyobb tévét. 

Minél nagyobb egy tévé, annál nagyobb lesz a felbontás. Az AUO szerint a 65 hüvelyk feletti, 8K-s tévék idén indulnak hódító útjukra, és 2020-ra 10 százalékos piaci részesedést érnek el. 

Elsőként a nyereségesebb, legnagyobb tévék jelennek meg, végül majd a PC-s monitorok is 8K-ra váltanak. Addigra talán a videokártyák gyártói is felkészülnek erre a felbontásra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.