Hirdetés

Valamiért feltámasztott egy 6 éves Pentium chipet az Intel



|

Visszatért a piacra a 22 nm-es Haswell-alapú Pentium G3420, az Intel egyik 6 éves processzora.

Hirdetés

Amikor már azt hinnénk, hogy az Intel processzorgyártása és készletkínálata nem lehet még bonyolultabb és furább a jelenleginél, akkor az Intel fogja magát, és visszahoz a piacra egy nyugdíjazott Haswell chipet. 

Hirdetés

A Pentium G3420-at nemrég vonta ki a cég a forgalomból, most azonban egy új döntés értelmében hosszú távra ismét visszatér a 6 éves chip. A tippek szerint mindennek köze van ahhoz, hogy nagy hiány van a 14 nm-es Intel CPU-kból. 

A 6 éves Pentium G3420 egy 2-magos, HyperThreading nélküli lapka, 22 nm-es gyártástechnológiával, 53 wattos TDP-vel és 3,2 GHz-es órajellel.

Az LGA1150-es alaplapokba illeszthető CPU-t valószínűleg senki sem építené már be maga egy új PC-be, így valószínűleg csak OEM-ek használják majd fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.