Hirdetés

Felbukkant az Intel Core i3-1000NG4 processzor



|

A Time Spy benchmark nem túl hízelgő eredménye árulkodott az Intel Core i3-1000NG4-ről.

Hirdetés

Tum Apisak mindig előás valamilyen érdekességet különféle adatbázisokból, ezúttal a Time Spy benchmarkét végigtúrva keltette fel figyelmét az egyik bejegyzés. Ez alapján egy 2 maggal és 4 szállal rendelkező Intel Core i3-1000NG4 processzort használó gép 317 pontot ért el 1,10 GHz alap órajel mellett, ami önmagában nem valami lenyűgöző. 

Hirdetés

Érdemes megjegyezni, hogy az Intel rendelkezik már egy Core i3-1000G4 chippel a legutóbbi Ice Lake család részeként. Egészen véletlenül az is 2-magos, 4-szálas, 1,10 GHz-es alap órajellel. A szóban forgó 10 nm-es, 9 wattos TDP-vel jellemezhető chipet amúgy mobilgépekbe szánják. 

Míg egyes tippek szerint a mérésben szereplő processzornál egyszerűen tévesen tüntették fel a nevet, vagy bemeneti hibáról van szó, addig mások ténylegesen egy új CPU-t valószínűsítenek, aminek a nevében az N a netbookokra utal. Azok viszont már rég kihaltak, emiatt rejtély, hogy pontosan mihez is kezdene a lapkával a gyártó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.