Hirdetés

Ár-érték bajnok lehet az Intel Core i3-10100



|

A tippek szerint akár a legjobb ár-érték arányú gamerprocesszor is lehet ez a lapka, legalábbis a kiszivárgott specifikációk erre utalnak.

Hirdetés

Késnek az Intel tizedik-generációs Comet Lake asztali processzorai, de azért elvileg júniusban már megérkeznek. Az új felhozatalból az egyik legizgalmasabb egy ártakarékos modell lehet, amelyet a játékosoknak szánt az Intel. A Core i3-10100-ról van szó, ami a termékpaletta alján helyezkedik majd el, mégis a legjobb ár-érték arányú gamerprocesszor lehet belőle. Tum Apisak ugyanis a SiSoft Sandra adatbázisából megtudta, hogy a chip igazából a Core i7-6700K-ra hasonlít, ami még mindig ideális megoldás játékokhoz. 

Hirdetés

A Core i3-10100 szintén egy 4-magos, 8-szálas chip, elvileg 3,6 GHz-es alap órajellel és 4,3 GHz-es boost melletti értékkel. Ráadásul tuning terén még le is körözi a Core i7-6700K-t, az ugyanis mindössze 4,2 GHz-ig tud felpörögni (igaz, 4 GHz-ről). 

Mindez pedig azért nagyon érdekes, mert a Core i3-10100 arányaiban nagyságrenddel olcsóbb processzornak ígérkezik, mint anno a Core i7-6700K volt. A tippek szerint nagyjából 120 dollárba kerülhet majd, ezzel pedig az Intel akár vissza is vághat az AMD sikeres Ryzen 3000 szériájának. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.