Hirdetés

A 22-magos Core i9-10990XE-vel csapna oda az AMD-nek az Intel



|

A Ryzen Threadripper szériát szorongatná meg a 22-magos Core i9-10990XE chippel az Intel.

Hirdetés

Arról pletykálnak, hogy az Intel hamarosan piacra dobja a 22-magos Core i9-10990XE Cascade Lake processzorát, vagyis a jelenti top ajánlatot még 4 maggal megfejeli, hogy megszorongassa az AMD Ryzen Threadripper 3000 szériát. A szóban forgó lapkáról a CPU-Z-ben és különböző mérési platformokon is jelentek meg adatok, a képek több helyen is körbementek persze. 

Hirdetés

Az Intel számára azért lehet szükséges egy ilyen lapka, mert többet csak a Xeon vonalon belül tud jelenleg kínálni. Persze a 22 mag még mindig kevés a többszálas feladatokban a 32, 48 vagy 64 ellen, de a Core i9-10990XE megemelt, akár 5 GHz-es órajelekkel kompenzálhat. A TDP emiatt már 380 wattra emelkedne. 

Az alaplapok gyártói a jelentések szerint szintén várják már a több maggal érkező Intel processzorokat, és mindez az X299 platform felhasználóinak is kedvezne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.