Hirdetés

Júniusig nem jönnek az új, asztali Comet Lake processzorok



|

A jelentések szerint itt is a koronavírus zavarhat be, csúszhat az új, tizedik-generációs chipek megjelenése.

Hirdetés

A laptopokba való Intel Comet Lake processzorok már tavaly nyáron befutottak, de az asztali verziók érkezéséről továbbra sem tudni semmi konkrétumot. Végre azonban előkerült néhány kép egy új Core i5-10400 processzorról, valamint egy előadásból származó dia is felbukkant. Ez alapján a sajtó nem közölhet a termékről konkrét részleteket április 13. és június 26. között. Azt senki sem tudja, hogy hiteles-e ez a dia, tényleg igazak-e ezek az információk. A tippek szerint konkrét embargódátum sincs azonban, vagyis kizárt, hogy az Intel áprilisban piacra dobná ezeket a lapkákat, legfeljebb június után érkezhetnek az asztali Comet Lake CPU-k. 

Hirdetés

A feltételezések szerint az új chipek késése is a koronavírus hatásaira vezethető vissza. Ráadásul semmi értelme nem lenne piacra dobni a processzorokat, ha a partnergyártók nem tudnak elegendő alaplapot időben a boltokba szállítani. 

Optimista becslések szerint az asztali Comet Lake chipek április 13-án debütálhatnak, és utána fokozatosan több mint húsz eltérő modellről ránthatja le a leplet az Intel, ezek között a 10-magos, 20-szálas Core i9-10900K-ról is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.