Hirdetés

Intel vagy AMD? A Microsoft Surface 4 laptop mindkettőt szereti



|

Bemutatkozott az új Surface laptopgeneráció, ami belső tudását tekintve igen attraktívra sikerült.

Hirdetés

Őszintén szólva a Microsoft saját tervezésű hordozható számítógépeivel kapcsolatban egy ideje vegyesek a felhasználói érzések. Hol a teljesítmény nem elegendő a kortárs gépekhez képest, hol a koncepcióban történik olyan szintű visszalépés, amit nehezen bocsátanak meg az egyébként elégedett Surface-tulajdonosok.

Az új, 4-dik generációs notebookokat természetesen most is sokan várták, az előzetesen kiszivárgott pletykák szerint ugyanis a vállalat kellemes egyensúlyt teremt a piacon elérhető különböző hardveres platformok tekintetében.

Hirdetés

Így esett meg, hogy a Surface 4 laptopok Intel és AMD központi egységekkel is választhatók, ami kifejezetten jó hír azok számára, akik az integrált grafikus vezérlő tudására nagy mértékben számítanak a mindennapok során. Kellemes választási lehetőségről van szó, hiszen az AMD-s egységben üzemelő Vega grafikus egység kisebb-nagyobb játékélményre is képes.

Üröm az örömben, hogy a Microsoft még "csak" a Zen 2-alapú Ryzen 4000-es processzorokat alkalmazta a Surface 4-nél, a legújabb 5000-es generáció egyelőre nem elérhető. Ez pedig kisebb hátrányt jelenthet, mivel az inteles kiadásokban természetesen a legújabb 11. generációs CPU-k dolgoznak.

Maradt a roppant elegáns forma és színhasználat, illetve az alcantara bevonatnak sem kell búcsút mondanunk.

Eme kis kellemetlenség felett azonban sokan szemet hunynak majd, ha meglátják, hogy az AMD-s verzió 300 dollárral alacsonyabb árcédulát kapott. A verseny tehát már házon belül elkezdődött, és az egyébként 2019 óta változatlan külsővel szereplő Surface laptopok a többi versenytárssal szemben sem szégyenkezhetnek.

Csupán egy dolgot nem sikerült kijavítani a 3-as generáció hibái közül; az a fránya Thunderbolt csatlakozás még mindig hiányzik, így pedig továbbra is szerény a gépet érintő csatlakozási lehetőségek száma.

A 13,5"-es AMD-s modell kezdőára 999 dollár, míg a legerősebb Intel Core i7-1185G7 processzorral, 32 GB memóriával és 1 TB SSD-vel szerelt 15"-os példányért 2399 dollárt kér a redmondi vállalat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.