Hirdetés

A Rocket Lake-S processzorokat is támogatják majd a Z490-es alaplapok



|

Maga a Gigabyte erősítette meg a következő-generációs Intel chipek támogatásáról szóló pletykákat.

Hirdetés

A legtöbb alaplapgyártó egy ideje már arról beszél, hogy a Z490-es alaplapjai támogatják majd a PCIe 4.0 szabványt. Ez ugyan nem meglepetés, de a szakértők arra emlékeztetnek, hogy a jelenlegi Intel Comet Lake-S processzorok viszont nem támogatják a szabványt: még a Core i9-10900K sem. Vagyis a Z490-es alaplapoknál érkező támogatás igazából csak a jövőbeli Intel processzorokat érinti. 

Hirdetés

A Gigabyte egyik munkatársa nemrég maga erősítette meg, hogy a Z490-es alaplapok tényleg támogatják majd a következő-generációs Core processzorokat, ami jelen esetben a Rocket Lake-S platformot jelenti. Ez elvileg még idén befuthat, és már támogatja a PCIe 4.0-t. 

A Gigabyte mellett más gyártók is megszellőztették egyébként a szabvány támogatását: így tett az ASUS, az ASRock és az MSI is. A Gigabyte mostani kijelentése pedig egyben azt is megerősíti, hogy a Rocket Lake-S chipek maradnak az LGA1200-as foglalatnál, ami jó hír a gamereknek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.