Hirdetés

Noodle Pi: egy számítógép, ami elfér a zsebedben



|

Telitalálat azoknak, akik mindig is szerettek volna egy teljes értékű, Linuxot futtató PC-t, egy okostelefon méretében.

Hirdetés

Mióta 2012-ben a Raspberry Pi elérhetővé vált, folyamatosan érkeznek az erre építő különféle laptopok, konzolok és tabletek. Most ismét befutott egy nagy érdekesség, ami az apró PC-re alapoz. 

Hirdetés

Aki mindig is egy teljes értékű, Linuxot futtató PC-re vágyott, de egy okostelefon méretében, annak most itt a Noodle Pi. A tavaly nyári Kickstarter-kampány támogatóihoz elindultak a kiszállítások. 

Aki nem rendelte elő a Noodle Pi gépet, az 200 dollárért most foglalhat belőle, esetleg vehet 39 dollárért egy DIY kitet a megépítéshez. A kitben egy 3D-nyomtatott ház és a nem elektromos alkatrészek vannak, vagyis a Raspberry Pi Zero, az akku, a kijelző és az egyebek beszerzése külön feladat. 

Az előre összerakott Noodle Pi rendszerek 3,5 hüvelykes, 800 x 480-as érintőkijelzővel, 500 mAh-s akkumulátorral és 8 megapixeles kamerával rendelkeznek. Számos kiegészítő is van hozzájuk, például 15 dolláros dokk, amivel billentyűzetet, kontrollert vagy érintőpadot is kezel a gép. 

Játszani persze nem ezen fog senki (legalábbis nem olyasmit, ami az elmúlt 10-15 évben kijött, és persze Windows alapú). További fontos adalék, hogy a Noodle Pi Áruház jelenleg csak bitcoinban kezeli a vásárlásokat. Az itt és az Indiegogón leadott rendeléseket csak azután kezdik kiszállítani, hogy a Kickstarter-kampány résztvevői mind megkapták a Noodle Pi-t. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.